پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

داروساز و مدیر فرآورده های طب سنتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بدنسازان و ورزشکاران ممکن است اقدامات افراطی مثل استفاده از مکمل ها جهت بهبود جسمی و فیزیکی خود انجام دهند.

داروساز و مدیر فرآورده های طب سنتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بدنسازان و ورزشکاران ممکن است اقدامات افراطی مثل استفاده از مکمل ها جهت بهبود جسمی و فیزیکی خود انجام دهند.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دکتر یدالله روهینا عنوان کرد: ممکن است این ورزشکاران از مکمل ها در دو مورد آسیب ببیند یکی اینکه از فرآورده‌های دارویی استروئید، کراتین و دیورتیک ها استفاده کنند و دوم اینکه ممکن است از فراورده های مکمل غیرمجاز استفاده کنند که در بازارهای دارویی و باشگاه های بدنسازی عرضه می شوند و از منابع غیر مجاز یا زیرزمینی تهیه شده اند.


وی ادامه داد: در صورتی که ورزشکاران و بدنسازان فراورده های مکمل خود را زیر نظر متخصصین تغذیه و بدنسازی استفاده کنند و نیز آنها را از مراکز مجاز مانند داروخانه تهیه نمایند بدون شک کمتر در مسیر آسیب این فرآورده‌ها قرار می گیرند ولی تا زمانی که این فرآورده های استروئیدها، کراتین ها و دیورتیک ها را بدون نسخه پزشک و یا زیر نظر متخصصین تغذیه و بدنسازی مصرف نمایند یا فرآورده‌های غیرمجاز زیرزمینی را از فروشندگان سودجو که از منابع غیر مجاز تهیه و عرضه می کنند، خریداری نمایند این مکمل ها منجر به ایجاد عوارض بسیار شدیدی در مصرف کننده خواهد شد.


دکتر روهینا خاطر نشان کرد: مصرف استروئیدها، کراتین ها و دیورتیک ها متوجه خطرات و عوارض جانبی شدیدی در ورزشکاران می شود. عوارض استروئید ها از جمله استروئید آنابولیک و آندروژن که برای محکم کردن و تقویت عضله های خود از آنها استفاده می کنند مشمول عوارض بسیار زیادی در مصرف کنندگان است.


وی ابراز داشت: بدن به طور طبیعی آندروژنی به نام تستسترون تولید می‌کند و این استروئید های آنابولیک برای درمان‌های پزشکی استفاده می‌شود و اگر در درمان پزشکی و طبق نسخه پزشک باشد به عنوان دارو بوده و بلامانع است اما به هیچ وجه برای بدنسازان توصیه نمی شود.


دکتر روهینا یادآور شد: از مهمترین عوارض فرآورده های آنابولیک و آندروژن می‌توان به بزرگ شدن سینه، ریزش مو و ناباروری مردان، زیاد شدن موهای بدن در زنان و یا طاسی در آنها نیز می شود. در صورتی که زنان و مردان از مکمل استفاده می‌کنند که حاوی مقادیر غیرمنطقی از این آنابولیک ها باشد دچار آکنه های شدید و نیز تومورهای متعددی در بدن خواهند شد.


وی اضافه کرد: همچنین کلسترول خون نیز افزایش می یابد و از لحاظ عاطفی فرد، خشمگین و بداخلاق می‌شود و در ادامه مصرف حتی به استروئیدها اعتیاد پیدا می‌کند. نوجوانانی که از این استروئید ها نیز استفاده می‌کنند ممکن است دچار تأخیر در رشد شوند و حتی گاهاً تزریق این استروئیدها افراد را در معرض ابتلا به عفونتهای شدید همچون هپاتیت قرار می دهد.


داروساز و مدیر فرآورده های طب سنتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کراتین ها و کراتین مونوهیدرات ها که یک ماده ترکیبی بوده و به بدن برای کمک به آزاد شدن انرژی از ماهیچه ها کمک می کند نیز در بین ورزشکاران معمول شده است که این کراتین خود عوارضی مانند مشکلات گوارشی، دل پیچه و حالت تهوع داشته و توانایی فرد را در زمینه های ورزشی کاهش می‌دهد و عوارض جانبی شدیدتری نیز تاکنون گزارش شده است.


وی خاطر نشان کرد: توصیه ما این است که ورزشکاران به ویژه بدنسازان زیر نظر متخصصین پزشکی و تغذیه فرآورده های مکمل خود را دریافت کنند و در مصرف این فرآورده ها افراط و زیاده‌روی نداشته باشند. فرآورده های مکمل غیرمجاز را اصلاً استفاده نکنند و طبق قوانین و مقررات سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت تنها داروخانه ها مجاز به توزیع و عرضه فرآورده های مکمل برای ورزشکاران هستند که این داروخانه‌ها خود باید این فرآورده‌ها را از شرکت‌های دارویی مجاز و مورد تایید دریافت نمایند.